menu weselne, wesele na Mazurach

Proponujemy Państwu na tak ważną uroczystość dwa starannie dobrane zestawy weselne. Jest to tylko nasza wstępna propozycja, na Państwa życzenie możemy przygotować indywidualne menu dopasowane do Państwa wymagań.

Zestaw I
Zestaw II
Powitanie chlebem i solą oraz winem musującym Powitanie chlebem i solą oraz winem musującym

Obiad

  1. Bulion drobiowy z makaronem/ Krem z pieczarek z grzankami
  2. Mięso de volaie z pieczarkami/ Stek wieprzowy z pieczarkami
  3. Ziemniaki pieczone z tymiankiem
  4. Bukiet surówek (2 rodzaje)

Przystawka

Krewetki tigery  na sałacie/Carppacio z kaczki z sosem malinowym/
Róża z łososia na sałacie z pieczywem i masłem czosnkowym

Obiad

  1. Zupa cebulowa z grzanką serową/Zupa borowikowa
  2. Polędwiczka wieprzowa w sosie kurkowym z kopytkami
      i warzywami gotowanymi/ Roladki z piersi kurczaka
    faszerowane suszonymi pomidorami w sosie
    beszamelowym z rissoto i gotowanymi warzywami

Ciepłe potrawy serwowane na stołach weselnych lub na bufecie

  1. Gulasz na sposób poleszucki/Potrawka warmińska
  2. Szaszłyk płonący z warzywami podawany z ryżem/Zrazy wieprzowe po mazursku z kaszą
  3. Opiekane udko kurczaka na liściu sałaty
  4. Barszcz czerwony z pasztecikiem

Deser

Tiramissu/Pana cotta z sosem truskawkowym/
Puchar lodów z owocami

Ciepłe potrawy serwowane na stołach weselnych lub na bufecie

  1. Łosoś w sosie tyriaki z grillowanymi warzywami/
    Bitki wieprzowe z kapustą zasmażaną/
    Karkówka w sosie własnym z buraczkami na ciepło
  2. Strogonow z warzywami/ flaczki drobiowe/ flaki wołowe
  3. Szaszłyk drobiowy z warzywami i ryżem/
    pałka z kurczaka w marynacie słodko-kwaśnej/pstrąg smażony sote na flanie warzywnej
  4. Barszcz czerwony z pasztecikiem lub pierożkiem

Zimne przekąski serwowane na stołach weselnych

  1. Półmisek mięs pieczonych własnego wyrobu
  2. Sałatki (3 rodzaje do wyboru)
  3. Jajka faszerowane w 2 smakach
  4. Galanteria śledziowa (3 rodzaje)
  5. Pstrąg w galarecie/Ryba po węgiersku
  6. Delikatne galaretki z kurczaka z warzywami

Zimne przekąski serwowane na stołach weselnych

  1. Półmisek mięs pieczonych własnego wyrobu
  2. Sałatki (3 rodzaje do wyboru)
  3. Tymbaliki drobiowe/Tymbaliki rybne
  4. Terina z sandacza w nori/tatar z  łososia
  5. Jajka faszerowane
  6. Galanteria śledziowa w trzech smakach
  7. Jajka faszerowane w 2 smakach

Dodatki

  1. Wybór świeżego pieczywa
  2. Pomidor, ogórek, marynaty własnego wyrobu
  3. Aromatyczne sosy do mięs
  4. Ciasto (4 rodzaje)
  5. Kawa, herbata
  6. Soki, napoje gazowane, woda mineralna – 1 l/os.

Dodatki

  1. Wybór świeżego pieczywa
  2. Pomidor, ogórek, marynaty własnego wyrobu
  3. Aromatyczne sosy do mięs
  4. Ciasto (4 rodzaje)
  5. Kawa, herbata
  6. Soki, napoje gazowane, woda mineralna – 1 l/os.
KOSZT MENU – 160 zł/os.  KOSZT MENU – 210 zł/os.

 Więcej informacji uzyskacie Państwo w trakcie wizyty w Zalesiu. Prosimy o wcześniejsze telefoniczne lub mailowe ustalenie terminu spotkania. 

OFERTY SPECJALNE: